Вчора, 29 березня 2022 року стало відомо, що за підсумком переговорів у Стамбулі, Росія пообіцяла істотно скоротити присутність своїх збройних сил на території Київської та Чернігівської областей. Про це заявив не хто інший як заступник глави Міноборони РФ. При цьому редставитель російського військового відомства підкреслив, що це рішення прийнято "з метою підвищення взаємної довіри". Ось тільки Росія в черговий раз показала себе з брехливої сторони.

Так, однією з найголовніших новин російсько-українських переговорів у Стамбулі 29 березня стала заява заступника голови Міноборони Росії Олександра Фоміна про те, що Міністерством оборони Росії "прийнято рішення кардинально, в рази скоротити військову активність на Київському і Чернігівському напрямку". А вже вночі ці регіони зазнали серії авіаударів.

Так, наприклад, 29 березня 2022 року Збройні Сили РФ здійснили авіаудар по території Броварського району. Снаряд влучив у склади, де зберігалися продукти харчування, побутова хімія та інші товари загального користування. В результаті авіаудару сталося загоряння складів загальною площею 20 тис. кв. м.

Що стосується Київщини, то практично скрізь у ніч на середу було гаряче. Так, були битви в Бучанському районі, в Гостомельській, Дмитрівській, Бучанській, Макарівській громадах – обстріли. Ворог також обстріляв Ірпінь, а населених пунктах вздовж Житомирської траси-обстріли та бої.

Крім того, російські військові після заяв про "скорочення активності" всю ніч обстрілювали Чернігів і Ніжин.

"Через нічні авіаатак знову знищені об'єкти цивільної інфраструктури, знищені бібліотеки, торгові центри та інші об'єкти, дуже багато будинків", - написавши голова Чернігівської обласної Військової адміністрації В'ячеслав Чаус у телеграмі вранці 30 березня.

Читайте також: