осійський президент Путина не зможе одноосібно завдати ядерного удару, оскільки йому не дадуть це зробити люди з найближчого оточення, зокрема, особиста охорона.

Таку думку висловив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю BBC.

"Він є щуром, загнаним в кут. Це людина, яка робить хороший манікюр, що сидить в 20 метрах від співрозмовника і всього боїться, що будує палаци і яхти і заводить коханок не для того, щоб загинути в полум'ї ядерної війни. Люди, які побоялися оголосити загальну мобілізацію, тому що в Росії могла б непередбачувано змінитися громадська ситуація, ніколи не поставлять народ, якому вони побоялися автомати дати, під загрозу ядерної війни.

Його в такому випадку пристрелить власна охорона - дуже висока ймовірність", - зазначив Арестович.

Що ж стосується можливості хімічної атаки з боку Росії, радник глави Офісу президента заявив, що застосування таких озброєнь малоймовірно.

"Треба розуміти - вона з військової точки зору ніяка. Вона була ефективною лише в Першу світову війну, і то коли вона раптово була використана в перші рази і ніхто не знав, як із цим боротися.

Щойно з'явилися протигази, вона перестала застосовуватись. У Другу світову вона не застосовувалася взагалі, хоча запаси були.

Так, її використовували в Сирії, 1300 осіб загинуло. Але ж йдеться про цивільне населення. Але ми маємо заяву Байдена, який сказав, що НАТО втрутиться, якщо буде застосована хімічна зброя", - пояснив Арестович.

Читайте також: