Сьогодні, 26 березня - 31-й день повномасштабної війни з Росією. За цей час в Україні загинули 136 дітей і ще 199 отримали поранення. При цьому найскладніша ситуація спостерігається в Харкові, Чернігові, Сумах, Маріуполі, в Києві та околицях столиці. Що ж стосується Запорізької області, то тут окупанти погубили 17 дітей, а за останні 2 тижні в Запорізьку лікарню привезли 9 дітей з кульовими пораненнями або ампутаціями. Однією з пацієнток є дівчинка, якій в Маріуполі російський військовий вистрілив просто в обличчя.

У звичайному мирному житті Мілена Уралова вчилася в Маріуполі, займалася спортивною гімнастикою і займала призові місця на змаганнях. Сьогодні ж вона просто бореться за право на життя.

Про це повідомило британське видання CNN, кореспондент якого Іван Уотсон особисто відвідав дитячу поліклініку в Україні.

Так, 16 березня, коли разом з сім'єю дівчинка намагалася покинути блокадний Маріуполь, вона потрапила під обстріл. Куля пройшла через щелепу і травмувала корінь язика, тому зараз Мілена говорить дуже тихо. Лікар вважає, що деякі звуки дівчинка навряд чи зможе виразно вимовляти.

Виїжджала сім'я на автомобілі разом з 2 іншими біглими від війни маріупольцями, проте Уралови змогли доїхати тільки до села Василівка. Там, російські військові відкрили вогонь по машині без попередження, тому водій був змушений зупинитися.

"Ми відкрили двері і вийшли з машини з піднятими вгору руками", — розповіла Уралова.

Росіяни щось кричали їм і продовжували погрожувати зброєю. Однак, коли вони побачили закривавлену Мілену, то дозволили Ураловим відвезти дівчинку в Токмак в лікарню.

В даний час Мілена Уралова разом з мамою знаходиться в лікарні в Токмаку Запорізької області і йде на поправку.

Також американський репортер розповів всьому світу про те, що побачив у дитячій лікарні в Токмаку. Всі вікна закладені подушками, матрацами, ковдрами. Шість-сім разів на день звучить сирена повітряної тривоги, і медсестри спускаються разом з маленькими пацієнтами, включаючи новонароджених, в підвал. Після відбою тривоги піднімаються в палати, так як багато дітей потребують особливого догляду.

Читайте також: