Якщо вірити офіційній статистиці, то за обсягом військового бюджету Росія займає четверте місце в світі, поступаючись лише США, КНР та Індії. Так, наприклад, в 2020 році Росія витратила на оборону 61,7 млрд доларів, а це на 26% більше, ніж десять років тому. Ось тільки, схоже, все змінили санкції через війну в Україні.

Як повідомляє українська розвідка, оплата витрат на виплати військовим за наступ на Україну в бюджеті передбачено не було, адже ніхто з вищого керівництва Кремля не розраховував на тривалий час ведення війни.

Погіршує ситуацію ще й незадовільний стан фінансової системи РФ через введені санкції від США і країн Євросоюзу.

Таким чином, стало відомо, що в тимчасово окупованому Криму після виплати "відрядних" тим, хто брав участь у війні проти України, за лютий наявний ліміт коштів військових частин повністю вичерпано. Фінансування виплат за березень – відсутнє. Про це 25 березня в Facebook повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

ДО РЕЧІ аналогічна ситуація і з оплатою участі у війні найманців російських "ПВК". У їх числі частішають випадки відмови від виїзду на війну в Україну через невиконання умов укладених контрактів. Бойовики не отримують коштів за участь у бойових діях, компенсації за поранення і обіцяні "соціальні гарантії".