У давнину варене сало вважалося їжею бідняків, але зараз цей продукт можна зустріти навіть в меню дорогих ресторанів, настільки вишуканим може бути його смак при правильному приготуванні. Дуже смачним виходить варене сало, приготоване різними способами: в банку, пакеті, з цибулевим лушпинням або спеціями. Але рецепт, який передається з покоління в покоління-найкраще.

Українська кухня у всіх асоціюється зі справжнім густим і наваристим борщем, до якого в обов'язковому Порядку подаються пампушки з часником і ароматне, тоненько порізане сало з прожилками м'яса.

Отже, щоб приготувати варене сало по-українськи необхідно 800 г сала. При цьому для відварювання прекрасно підходить сало зі спини, бочин і живота, оскільки воно м'якше, ніжніше і податливіше.

Маринад:

  • вода-1 л;
  • сіль - 1 ст. л.;
  • цукор - 1 ст. л;
  • оцет 9% - 2 ст. л.;
  • перець горошок-5-6 шт;
  • перець духмяний-5-6 шт;
  • лавровий лист-2 шт;
  • гірчиця в зернах-0,5 ч. л.

У посуд з водою потрібно додати спеції, сіль, цукор і оцет. Поставити на вогонь до закипання. Шмат сала розділити на три-чотири однакових шматка, які проварити 45 хвилин в киплячому маринаді.

Готове сало дістати з розсолу і повністю остудити.

Щедро натерти сало спеціями. Спеції для страви можна брати абсолютно будь-які, орієнтуючись на переваги своєї сім'ї.

Класичний варіант:

  • чорний перець мелений.- 1 ч. л.;
  • паприка мелена-1 ч. л.

Крім того, повністю остигле сало натерти з усіх боків подрібненим часником.

Кожен шматок загорнути у фольгу і відправити в морозильну камеру. Подавати сало, нарізавши його тонкими скибочками.

Раніше Hyser публікував рєцепт смачного Закарпатського білого борщу, який ще часто називають капусником або просто "борщ з кислої капусти і пшона".

Також наш портал повідомляв, що у мережі розповіли, як зробити соковиті голубці з картоплею і сметаною.

Нагадавши, у мережі поділилися забутим рецептом соковитих котлет з вівсянки.