Кожній мамі хочеться приготувати для своїх дітей щось смачне, домашнє і свідомо безпечне для здоров'я. При цьому всі знають, що у промисловості сосиски роблять з курячого сепарата і всього того, що не можна або важко продати після оброблення курки, різного роду, очі, нирки, шкіру та інші нутрощі. Єдиний вихід-готувати самостійно.

Складові:

  • куряче філе-600 г;
  • масло-40 г;
  • яйце - 1 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • приправа для курки-1/3 ч. л.;
  • Сіль-1/3 ч. л.;
  • червоний перець-1/3 ч. л.

Перший секрет приготування смачної страви полягає в тому, що курячу грудку потрібно добре промити під проточною холодною водою, навіть якщо вона була куплена у перевіреного Постачальника.

Потім м'ясо потрібно подрібнити. Краще це зробити за допомогою блендера. Якщо ж в наявності лише м'ясорубка, то краще, якщо воно буде прокручено пару раз. Повинна вийти однорідна, м'яка маса.

Додаємо окремо збиту цибулю, яйце, молоко і масло збиваємо до консистенції пюре.

Додаємо приправу для курки, червоний мелений перець і сіль.

Тепер приступимо до формування сосисок з курячого фаршу. Звичайно, можна витратити час і чималі гроші на придбання спеціальної кухарський кишки або купити натуральні свинячі або яловичі нутрощі для ковбас, але такий шлях буде більш витратним і тривалим, тому цілком підійде плівка з рукава.

Так, на робочу поверхню кладемо вирізаний з рукава для запікання прямокутник. На рай кладемо 1 ст. л. нашого фаршу і формуємо сосиску. Краї скріплюємо дротиками від рукава для запікання або міцною ниткою.

З даної кількості продуктів повинно вийти приблизно 10-12 сосисок.

Викладаємо сосиски в каструлю з киплячою водою. Час варіння становить всього 12-15 хвилин.

Сосиски можна їсти у вареному вигляді, а можна обсмажити на вершковому маслі до рум'яної скоринки.

До речі, якщо фаршу є невелика кількість, то його завжди можна змішати з манною крупою. Такі сосиски будуть більш ситними, та й економічніше вийде з точки зору витрат на покупку продуктів.

Дуже смачні сосиски виходять, якщо додати в фарш побільше свіжої зелені. Підійде і кріп і петрушка, і навіть ароматна, пікантна кінза.

Раніше Hyser публікував рецепт смачного Закарпатського білого борщу, який ще часто називають капусником або просто "борщ з кислої капусти і пшона".

Також наш портал повідомляв, що у мережі розповіли, як зробити соковиті голубці з картоплею і сметаною.

Нагадавши, у мережі поділилися забутим рецептом соковитих котлет з вівсянки.