Всі погодяться, що сніданок має бути смачним, ситним і корисним. В такому випадку завжди виручать пишні сирники з манкою. Вони виходять більш ніжними й повітряними, ніж сирники з борошном. Секрет у тому, що сирне тісто з манкою має трохи настоятися, аби крупа розбухла.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування сирників знадобиться:
- 400г кисломолочного сиру;
- 1 яйце;
- 3 ст.л. цукру;
- 40г манки;
- борошно для посипання;
- олія для смаження.
Етап №1
Сир потрібно перетерти через сито, щоб не було грудочок і тісто вийшло більш однорідним. Додаємо до сиру цукор, манку, дрібку солі й перемішуємо за допомогою вилки або блендера. У разі, якщо сир був дещо сухим, додайте в отриману масу 1 ст. ложку молока або води.
Етап №2
Тісто вийде трохи липким, тому візьміть на руки трохи борошна, щоб легше було формувати кульки. Розігрійте пательню з невеликою кількістю рослинного масла. Обсмажуйте сирники на середньому вогні близько 7 хвилин з кожного боку, накривши кришкою.
Етап №3
Подавайте сирники гарячими, додавши сметану або варення.
Раніше "Hyser" писав про те, як приготувати ніжні сирники на манці.
Також наш портал повідомляв, як приготувати ситний український борщ без м'яса.
Нагадуємо, що був опублікований рецепт смачних оладок без яєць.