У найбільшій патріотичній поемі" Слово о полку Ігоревім " сказано, що краще бути вбитим, ніж полоненим. І правда, Ігор Новгород-Сіверський був сміливим воєначальником, який любив свою Батьківщину і був пов'язаний міцною бойовою дружбою зі своїм військом. При цьому автором також майстерно створений образ Батьківщини і оспівано глибоке почуття любові до неї, а також те, що захищати її готовий кожен воїн до останньої краплі крові. Приблизно так зараз захищають Україну ЗСУ і добровольці. А ось про російську армію, яка цинічно вбиває без будь-якої мети мирне населення і дітей, а також знищує українські міста, сказати хоч одне добре слово не можна. Це не армія честі і мужності, тому полон для них найкраще, що росіяни можуть зробити.

Якщо вірити офіційній статистиці, то загальні бойові втрати особового складу російської армії за 20 днів війни орієнтовно становлять понад 13,5 тисяч осіб. І це руйнують міф про нібито непереможну армію Росії. Всі вже зрозуміли в світі, що крім смерті російського солдата на українській території більше нічого не чекає.

У зв'язку з цим, Президент України Володимир Зеленський звернувся до тих, хто прийшов на Україну з війною і запропонував російським окупантам здаватися в полон, якщо ті, хочуть зберегти своє життя.

Володимир Зеленський, фото: youtube.com
Володимир Зеленський, фото: youtube.com

При цьому Зеленський заявив, що з полоненими в Україні будуть надходити гідно, так як його країна підтримує європейські цінності і виконує статтю 13 третьої Женевської конвенції про те, що військовополонені завжди повинні бути захищені, особливо від цікавості натовпу.

Про це президент заявив під час відеозвернення, пише Цензор.Ні.

"Ваші розмови один з одним, ваші дзвінки додому рідним, ми все це чуємо. Ми робимо висновки, ми знаємо, хто ви. Тому я пропоную вам вибір. Від імені українського народу ми даємо вам шанс, шанс вижити. Якщо здастеся нашим силам, ми будемо поводитися з вами так, як і потрібно поводитися з людьми, гідно. Як з вами не зверталися у вашій армії. І як ваша армія не поводиться з нашою. Вибирайте", - сказав Зеленський.

До речі, за словами Зеленського, деякі російські військові вже розуміють, що їх промили пропагандою і вони поводилися в Україні як нацисти.

Раніше Hyser писав про те, що у США назвали терміни закінчення бойових дій в Україні.

Також наш портал повідомляв, що Російський рубль пробив історичне дно.

Нагадуємо, що російські солдати масово відмовляються воювати в Україні. Надано відповідне фото рапортів.