Білоруські військові відмовляються брати участь у війні з Україною.

На цей рахунок висловився високопоставлений чиновник сил спеціальних операцій Республіки Білорусь, який зазначив, що спецназівці збройних сил РБ не хочуть воювати проти нашої країни. Про це пише "Главред".


Ця є офіційною інформацією, якою поділилися в Генштабі Збройних сил України. Разом з тим повідомляється, що частина російських солдатів, яких відправили на війну в Україну, відмовляються виконувати злочинні накази керівництва і брати участь у боях. За це в Росії вони підуть під суд.

У них низький морально-психологічний стан, через що багато з них і не хочуть виконувати накази командування. Такі російські військовослужбовці відправляються в російське місто Бєлгород, де розташований військовий табір Бєлгородської військової комендатури. З ними проводяться заходи досудового дізнання.

Корреспондент.net

У цьому ж місці тримають російських військовослужбовців, які після лікування були виписані з госпіталів і чекають відправки в підрозділи.

До слова, частково через вищевказані причини окупаційні війська більше не так ефективні в наступальних операціях на всіх напрямках висувань. У зв'язку з цим, вони намагаються закріпитися і утриматися на раніше зайнятих рубежах.

Раніше "Hyser" писав про те, що Олексій Арестович назвав дату нового можливого вторгнення в Україну.

Також наш портал повідомляв, що росіяни залишили ЗСУ незайману колону техніки з боєприпасами.

Нагадуємо, що український спецназ провів "суботник" від російських військових в Ірпені.