Сирники зі сметаною, згущеним молоком, повидлом, варенням або просто з ароматним чаєм на сніданок - що може бути смачніше...

Для приготування сирників без борошна потрібно взяти:

  • 400г сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 40г манки;
  • борошно для посипання;
  • рослинна олія для смаження.

До речі, сир для сирників можна використовувати як домашній, так і магазинний. Головне, щоб він був не кислим і сильно вологим, а також не знежиреним, так як вийде лише подобу сирників.

Отже, насамперед потрібно перекласти сир (400 г) в невелику скляну або пластикову миску.

Важливо пам'ятати, що при тепловій обробці сир поводиться дуже примхливо-він може прилипати на сковороді, розвалюватися і т.д. тому шматочки необхідно розім'яти, а хтось і зовсім протирає сир через велике сито.

В окремій ємності збиваємо яйце з цукром і додаємо в сир. Туди ж відправляється манка.

Після того, як всі інгредієнти в мисці, потрібно перемішати їх до отримання однорідної маси. Для цього найкраще використовувати звичайну вилку, ложку або толкушку для картоплі.

Змочіть руки невеликою кількістю соняшникової олії і скачайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см.Приплюсніть кульки руками, щоб вийшли красиві невеликі сирники.

Сковорідка для сирників повинна добре розігрітися. Зазвичай, для того, щоб отримати красиву золотисту скоринку, потрібно обсмажувати сирники по 2-3 хвилини з кожного боку.

Щоб видалити зайве масло з готових сирників, перекладіть їх спочатку на паперовий рушник. Потім перекладіть сирники в тарілки для подачі, посипте трохи цукровою пудрою, додайте варення або сметану.

Раніше "Hyser" писав про те, як приготувати смачний капусняк з пшоном.

Також наш портал повідомляв, як приготувати хліб в домашніх умовах.

Нагадувати, як зберегти хліб свіжим.