Вже другий тиждень поспіль влада України, її жителі, а також багатотисячні мітинги по всьому світу благають НАТО закрити небо на Україною. Бо від цинічних обстрілів російськими військовими цивільних об'єктів щодня гинуть мирні люди, серед яких уже більше 80 дітей. Путінська армія відверто ігнорує кожен пункт прийнятий у 1949 році в Женеві Конвенції про захист цивільного населення під час війни. Чергове звернення озвучив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Так, Міністр оборони України Олексій Резніков вчергове звернувся до НАТО з проханням негайно закрити небо над Україною. Це сталось після того, як Росія цинічно напала на Міжнародний центр миротворчості та безпеки під Львовом, де працювали іноземні інструктори.

Міністр оборони спробував в черговий раз достукатись до країн-учасниць НАТО, використовуючи той аргумент, що сьогодні, 13 березня, російська авіація нанесла удар по об'єкту, що розташований всього за 40 кілометрів від Львова і за 20 кілометрів від кордону з Польщею, тобто з ЄС та НАТО. А це значить, що завтра авіаудари можуть бути і в Польщі.

"Росія атакувала Міжнародний центр з підтримки миру та безпеки біля Львова. Тут працюють іноземні інструктори. Це нова терористична атака на мир та безпеку біля кордону ЄС-НАТО. Потрібно вжити заходів, щоб зупинити це. Закрийте небо!", – написав він у Twitter.

Зазначимо, що в результаті ракетного удару по Яворівському полігону на Львівщині загинули 35 людей, ще 134 травмовані, уражені чи перебувають у лікарнях.

Як доповів голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький на брифінгу 13 березня, з акваторіїї Чорного моря російською авіацією було випущено більше 30 ракет, але спрацювала система протиповітряної оборони, тому долетіло лише 8.

Раніше Hyser писав, що боєць ЗСУ зі 100 метрів підбив російську колону. Відео удару

Також наш портал повідомляв як виглядає зруйнований Маріуполь. Такого ще не було. Відео.

Нагадаємо, полонений військовий РФ розповів про спецешелони, що вбивають своїх солдатів-дезертирів.