Ті, хто добре вчив історію знають, що під час вторгнення в Радянський Союз в червні 1941 року за німецькою армією, у міру її просування вглиб радянської території, слідували так звані "оперативні каральні загони". Відомо, що до весни 1943 року ці батальйони знищили понад мільйон радянських євреїв і десятки тисяч радянських комісарів, партизанів, циган і пацієнтів психіатричних лікарень. Схоже, Путіну такий історичний досвід дуже понрнавілся.

Стало відомо, що російськими солдатами у війні на Україні рухає не матеріальна складова, і навіть не ідеологічна, а просто страх за своє життя.

Так, якщо вірити одному з російських полонених солдатів, то Путін не вірить у власну армію і вдається до сталінських репресій.

Про це захоплений у полон окупант розповів на допиті в СБУ.

Так, за його словами, російські солдати в міру просування вглиб України почали розуміти, що воюють проти мирних жителів і бунтують. З цієї причини армійське керівництво відновило практику "розстрільних загонів" - ешелонів, які йдуть за основними силами РФ і вбивають бажаючих втекти.

"Нам дали зрозуміти, що назад ми не повернемося, тому що за нами їдуть ешелони, що вбивають дезертирів, які намагаються повернутися додому", – заявив бранець.

Він також зазначив, що випадки дезертирства стали найчастіше проявлятися після того, як під Одесою 600 морпіхів збунтувалися і не вийшли з судна, тому що зрозуміли, що відбувається.

Раніше "Hyser" писав про те, що були названі найнебезпечніші місця Київської області.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо про нові успіхи ЗСУ, зокрема про те, що вони знищили цілий десантний полк РФ, дві колони танків, БМП і "Гради".

Нагадуємо, що у Кремлі готові до зустрічі з Зеленським, але на своїх умовах.