Експерти розповіли про те, як чинити українцям у разі зникнення мобільного зв'язку

У зв'язку з триваючими на території України бойовими діями, існує загроза того, що противник виведе з ладу вузлові станції, об'єкти зв'язку та точки обміну трафіком. Якщо таке станеться, то діяти почнуть мережі тих операторів, у яких більше резервних або альтернативних каналів зв'язку. Про це повідомили в прес-службі Офісу ефективного регулювання у Facebook.

Також повідомляється, що навіть якщо противник не буде робити такі атаки, все одно існує ймовірність виникнення проблем зі стабільністю і якістю мобільного зв'язку.

Справа в тому, що мережі українських операторів зв'язку можуть працювати з перебоями, якщо зіткнутися з тривалими проблемами з електропостачанням. У кожного мобільного оператора є свої генератори, проте вони не можуть живити мережу довгий час, і використовуються скоріше для захисту об'єктів інфраструктурі. Примітно, що при відсутності електропостачання абонентські пристрої теж не будуть працювати.

Проблеми з якістю і надійністю сигналу можуть виникнути і в разі відключення базової станцію.

На сьогоднішній день в Україні працює близько двох тисяч операторів, що надають інтернет. У них є альтернативні маршрути, а у кількох десятків компаній є навіть захищені канали за кордоном.

Незважаючи на приватні аварії, мобільний зв'язок працює досить стабільно на територіях, де немає бойових дій. Там же, де вони є, відновлювати роботу мереж важко через небезпеку для ремонтних бригад і відсутність світла.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російські війська атакували Україну з боку Білорусі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ звільнили 5 населених пунктів у Чернігівській області.

Також "Hyser" писав, що Порошенко заявив, що підтримує Зеленського.