Журналіст Христо Грозєв вважає, що російський президент Путіна знаходиться в інформаційному вакуумі

Вже два тижні триватиме протистояння українських і російських військ. Часті військові поразки російської армії свідчить про те, що главі РФ Володимиру Путiну не надходить повна і правдива інформація. Таку думку під час телемарафону висловив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозев.

На його думку, президент Російської Федерації Володимир Путін опинився в інформаційному вакуумі і отримує спотворену інформацію щодо провалів у наступі. Крім того, російська пропаганда вельми дієва всередині самої Росії, але не за її межами.

У тому ж 2014 році росіянам вдалося вплинути на частину західної думки, проте зараз в Європі немає жодної адекватної людини, що довіряє російським фейкам. Проте, в самій РФ вони досить дієві, не в останню чергу через закриття джерел інформації.

Журналіст також зазначив, що початок війни став сюрпризом і для оточення Путіна, у зв'язку з чим в середовищі російських еліт є люди, незадоволені тим, що відбувається. Це може спонукати їх до дії, в результаті чого з'являться спонсоровані олігархами акції протестів.

Що стосується одержуваної Путіним інформації, то внутрішні джерела стали розповідати все більше. Нещодавно вони поділилися, що коли російському президенту розповіли, що вісім ракет з тих, які вже відсутні в російському запасі, були випущені по Вінниці, Путін розлютився, оскільки до цього йому заявили, що вони дуже цінні. Більше того, від Путіна вкривають інформацію про те, що всі українці негативно ставляться до окупантів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що з Росії спробував втекти глава Центробанку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські війська масово ховаються в українських лісах.

Також "Hyser" писав, що з'явилася інформації, що в Україні загинув ще один відомий російський командир.