У мережі з'явився відеоролик, на якому російський полонений підтверджує, що він обстрілював мирних жителів

24 лютого Російська Федерація вторглася на територію України для проведення спецоперації під "денацифікації" і "демілітаризації". В результаті обстрілів, вироблених ворожими військами встигла загинути велика кількість українського мирного населення. Telegram-канал "Obozrevatel.ua"опублікував відеоролик з визнанням полоненого ворожого військового у скоєнні військового злочину.

Так, за його словами, 24 лютого з самопроголошеної Луганської Народної Республіки висунулися війська для захоплення міста Щастя. Під час висунення до міста противник вплутався в бій з українськими військами. В результаті ворогові вдалося прорватися і дістатися до місця призначення.

Після цього вороже командування віддало наказ розділитися. Дві машини повинні були зайняти оборону незважаючи ні на що, і вражати всі рухомі цілі, навіть якщо це був мирний житель.

Полонений також заявив, що він чув постріли, проте куди вони летіли він не бачив, оскільки є механіком-водієм. Він також додав, що хотів втекти, проте за машиною стояв загороджувальний загін, який убив би його при спробі втечі. Він не зміг пояснити, хто входив до складу цих загрядзагонів і тільки розповів, що вони були одягнені "досить солідно" і не мали ніяких розпізнавальних знаків крім білих пов'язок.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що неправильно припарковані машини забиратимуть на потреби армії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час повітряного бою загинув один з кращих пілотів-винищувачів у світі.

Також "Hyser" писав, що російські війська збираються вдарити по Росії і звинуватити в цьому Україну.