24 лютого 2022 року Україна прийняла на себе удар повномасштабного вторгнення Росії. Путін думав, що захопить Україну за 2-3 дні, але прорахувався. Більш того, російська армія несе колосальні втрати, небачені раніше.

Так, стало відомо, що список загиблих на війні з Україною очолив російський генерал. Це генерал-майор СУХОВЕЦЬКИЙ Андрій Олександрович, командувач 41-ю загальновійськовою армією. На сайті Міноборони сказано, що він пройшов шлях від командира взводу до начальника штабу гвардійського десантного-штурмового з'єднання.

Про важливу втрату армії Росії повідомив колишній депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов У Facebook.

"В Україні загинув комдив 7-ї гвардійської десантно-штурмової гірської дивізії РФ генерал-майор Андрій СУХОВЕЦЬКИЙ. Дивізією він командував до кінця 2021, потім пішов на підвищення, не знаю його останньої посади", - написав Пономарьов.

Також про загибель 47-річного Суховецького повідомили і його друзі у "ВКонтакте".

Варто відзначити, вище Суховецького в керівництві російської армії всього 3 людини: командир Центрального військового округу → міністри оборони РФ → Верховний головнокомандувач Путін. Таким чином, генерал-майор став найбільш високопоставленим російським військовим, про загибель якого в ході війни з Україною стало відомо до 3 березня.

При цьому Міністерство оборони офіційно його загибель поки не підтвердило. А ось в Кіровському обласному відділенні Всеросійської громадської організації ветеранів" Бойове братство " інформацію про смерть генерал-майора підтвердили журналістам.

В Суховецькому відомо те, що він закінчив Рязанське вище повітряно-десантне командне училище, військову академію імені Фрунзе і Академію Генерального штабу. Три роки він командував 7-ю десантно-штурмовою дивізією (елітний підрозділ військ РФ, - понеділок) в Новоросійську, після чого був призначений заступником командувача армією.

СУХОВЕЦЬКИЙ двічі брав участь у параді Перемоги на Красній площі, був нагороджений двома орденами мужності, орденом "За військові заслуги" і медаллю "За відвагу". Брав участь у бойових діях на Північному Кавказі, в Абхазії, в Сирії, був нагороджений за участь в анексії Росією Криму.

Зазначимо, що раніше Міноборони Росії повідомляло, що втрати особового складу російської армії в ході спецоперації з демілітаризації України за даними на 2 березня становлять 498 осіб. При цьому у відомстві підкреслили, що в операції не беруть участь строковики або курсанти. А ось українська сторона заявляє про 9 тисяч тих. хто в машинах зі знаком "Вантаж 200" покинув Україну.

Раніше повідомлялося, що колони голодних російських солдатів залишають Україну.

Нагадуємо, що російські солдати почали масово здаватися в полон, оскільки не очікували, що їм чинитимуть такий опір на Україні.

Раніше ми писали, що росіяни почали полювання на Путіна. Офіційно оголошена нагорода. Скільки дадуть.