Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів про те, чи збираються білоруські війська воювати проти України.

За словами Лукашенка, його країну намагаються схилити до цього, спеціально. Все це нібито робиться для того, щоб Білорусь оголила інші свої кордони:

"А потім з вами розберуться швидко, ми навіть з України не встигнемо повернутися, щоб вас захистити. Це тактика", - заявив він.

Про це повідомляє телеграм-канал "Пул першого".


Лукашенко вважає, що в планах "розібратися з Росією і з нами заодно". Для того, щоб так вважати, він володіє достатньою для цього інформації. У зв'язку з цим, він підсумував свою промову наступним:

"Ми будемо боротися і вмирати на нашій землі".

Тим самим він натякнув, що війська Білорусі не підуть воювати з Україною. При цьому 24 лютого російські загарбники пройшли в Україну саме з території Білорусі. Також з території Білорусі здійснюються ракетні обстріли української території, а ось Україна жодного удару у відповідь по Білорусі не завдала.

Більш того, незважаючи ні на що український президент Володимир Зеленський закликав громадян Білорусі та військових республіки не брати участь у конфлікті та протестувати проти війни.

Раніше "Hyser" писав про те, що люди голими руками вигнали Російські колони від кордонів міста.

Також наш портал повідомляв, що білоруси повстали проти Лукашенка і звернулися до військових, заявивши, що проти України воювати не стануть.

Нагадуємо, що російські солдати почали масово здаватися в полон, оскільки не очікували, що їм чинитимуть такий опір на Україні.