Завершується перший тиждень війни. Україна не тільки вдало протидіє потужній воєнній машині РФ, але й має позиційні переваги. Ще б пак, російські окупанти з моменту свого вторгнення в Україну чи не кожну хвилину несуть величезні втрати і причина цього - бездоганна робота українського інформаційного фронту та фантастична єдність нації, народу та армії. А ще дуже допомагають українській армії безпілотники Bayraktar.

Так, на Сумщині ввечері 1 березня почали застосовувати БПЛА "Bayraktar" проти російських загарбників. Саме так вдалося знешкодити близько 180 одиниць техніки російських окупантів.

Про це голова Сумської ВЦА Дмитро Живицький повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"На Сумщині працює Байрактар. Вечір 1 березня. Знешкодили стоянку техніки близько 80 одиниць, з них половина - "Гради". Біля с. Пустовійтівка Роменського району. Поблизу с. Бішкинь, по території більше 2 км. Близкько 100 одиниць, в основному танки та БТР", - йдеться в повідомленні.

"Дякую кожному причетному! Сьогодні ми - єдині: тероборона, волонтери, медики, правоохоронці, комунальники, влада. Ми - єдиний фронт. Сумщина – північний форпост України! Оборона Сумщини – це оборона всієї країни. Ми зупиняємо ворога на кордоні. Слава Україні !", - зазначив голова Сумської ВЦА Дмитро Живицький.

Якщо ж підрахувати якої шкоди завдали окупантам "Bayraktar." за вес період війни, то цифри вражаючі. Так, з ночі 28 лютого по вечір 1 березня "байрактарами" було знешкоджено:
  • близько 100 одиниць між селами Довжик та Чупахівка, Охтирщина (танки та БТР);
  • 60 танків, 4 Буки, до 10 САУ – локація: Лебединщина, поблизу с. Боровеньки;
  • близько 100 одиниць вздовж дороги, біля населеного пункту Шевченкове, Охтирщина;
  • САУ до 20 одиниць, БМП 20, Гради 15 – локація: Лебединщина , поблизу с. Московський Бобрик;
  • в Охтирському районі зупинили колону, у якій було: 4 Ескандера, загалом близько 80 одиниць техніки;
  • знешкодили стоянку техніки близько 80 одиниць, з них половина – гради. Біля с. Пустовійтівка Роменського району.

Bayraktar – це ударний оперативно-тактичний середньовисотний БПЛА з тривалістю польоту понад 12 годин. Bayraktar TB2 може вести розвідувальні дії та вражати цілі високоточними ракетами й бомбами, оскільки здатний піднімати в повітря вантаж до 55 кг.

На початку вересня 2021 року головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомляв, що на озброєнні української армії є два турецькі безпілотні комплекси Bayraktar – 12 літальних апаратів.

Раніше Hyser писав, що ЗСУ знищили елітне угруповання російського спецназу.

Також наш інформаційний портал повідомляв, що російська армія несе серйозні втрати в Україні.

Нагадуємо, що говорять на камеру російські військовополонені.