Російські окупанти, цинічно обстрілюючи військові об'єкти і мирні українські міста, самі терплять значні втрати у війні, яку розв'язав їх лідер. А частина військових РФ, як в перші, так і на шостий день бойових дій, просто залишають свою техніку.

Так, буквально в перші дні протистояння стало відомо, що під Конотопом росіяни кинули техніку і пішли додому пішки, навіть незважаючи на те, що відстань до кордону з Росією склала більше 100 км.

Це відео опублікували місцеві жителі в соцмережах. Так, одна з жінок на відео зазначає, що військові "йдуть на Москву своїм ходом", а друга додає, що "нехай йдуть і не ганьбляться".

А 28 лютого стало відомо, що в населеному пункті Орлянське Запорізької області російські військові покидали техніку, "віджали" у місцевих автомобілі і поїхали в напрямку Донецька.

"Тут в Кам'янсько-Дніпровському районі повіджимали у людей машини, пострибали в них, пального понабирали і помчали в бік Донецька. Покидали свої БТРи", - розповіла місцева мешканка Орлянского.

Вона також додала, що окупанти скаржилися, що голодують: пайків їм видали всього на дві доби, але "бліцкриг" не вдався – і в російських військах почався голод.

Крім того, в селі Чемоданівка Роменського району Сумської області окупанти залишили кілька бронемашин і бронетранспортерів. Так, на камеру один з місцевих жителів по колу зафіксував Російські БТР, вантажівка УРАЛ, тягач МТ-ЛБ, командирську бойову машину піхоти БМП-1, БТР зв'язку і ще два БТРа. На техніці помітні обведені червоним позначки Z.

Також один з кинутих російськими окупантами танків був знайдений на залізничному перегоні Снігурівка – Миколаїв в Миколаївській області.

Тим часом, як ми вже повідомляли, до Росії вже почали відправляти перші ешелони з тілами російських солдатів, які намагалися захопити Україну.

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ знищили елітне угруповання російського спецназу.

Крім того, ми показували, що говорять на камеру Російські військовополонені. Нехай це побачить кожен.