У мережі з'явилася інформація про те, що з 1 березня в Україні заборонено продаж алкоголю

З 1 березня в Києві вводиться офіційна заборона на продаж спиртних напоїв. У зв'язку з цим з вівторка, 1 березня, мережа супермаркетів АТБ також припиняє реалізацію алкоголю в своїх магазинах. Про це на своїй офіційній сторінці в Facebook повідомив директор компанії Борис Марков.

За його словами, подібне рішення було введено у зв'язку з тим, що в Україні було введено воєнний стан. Заборона на продаж спиртного також дозволить запобігти проявам мародерства.

Інші українські міста ввели "сухий закон" ще раніше Києва. Наприклад, у Херсоні продаж спиртного заборонили ще 28 Лютого. Таке ж рішення прийняв і мер Львова Андрій Садовський. Він пообіцяв, що всі, хто порушать заборону на реалізацію алкоголю відповідатимуть перед законом. Заборона стосується як магазинів і торгових точок, так і закладів громадського харчування.

Варто відзначити, що це не єдина зміна в роботі АТБ, яке відбулося за останній час: 28 Лютого мережа ввела обмеження на кількість продаваних в одні руки соціальних товарів, таких як хліб, крупа, масло, консерви і так далі. Всі ці продукти продаються в кількості не більше двох одиниць в одні руки.

Крім того, в понеділок, 28 лютого глава Києва Віталій Кличко звернувся до власників магазинів і торгових мереж з проханням не збільшувати націнку на продукти і товари першої необхідності, оскільки у воєнний час така поведінка розцінюється як мародерство.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у готелях Єгипту українські відпочиваючі почали бити російських туристів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у полон здалися чергові російські військові.

Також "Hyser" писав, що під час боїв на території України була вбита "права рука" Рамзана Кадирова.