24 лютого 2022 року Росія почала війну проти України і 150 тисяч російських військових незаконно перейшли кордони суверенної держави. Багатьох з них вже немає в живих, а багато хто потрапив у полон. Ось чергова історія про тих, хто йшов на "навчання", а потрапив в організоване Путіним пекло.

Володимир Путін йшов на Україну рятувати "російський народ" і зараз він, напевно, в люті. Ще б пак, п реально російськомовний місто Харків, яке знаходиться всього в 40 км від російського кордону дає потужну відсіч окупантам.

Сьогодні, 1 березня, російська армія обстріляла центр Харкова з реактивних систем залпового вогню "Град" і крилатими ракетами, але як би це дивно не звучало б, але харків'яни не здаються - здаються в полон Російські орки.

Про це розповівши у себе в Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Так, російський військовослужбовець зі спецназу Головного управління Генштабу ЗС РФ захоплений у полон українськими бійцями. Він розплакався під час допиту. Затриманим виявився Веретехін Максим Сергійович, 03.03.1993 р. н., сержант військової частини 64044 з місцем дислокації в м. Псков.

"Елітний Російський спецназівець 2-ї бригади спецназу ГРУ заридав, коли його взяла в полон Тероборона Харкова в бою 27 лютого. Максим Веретехін-командир відділення 781-го загону 2-ї окремої бригади спецназу плаче, і лає "пропаганду і виродків", через які він опинився в Україні",-підписаний ролик допиту полоненого росіянина.

Відомо, що Веретехіна Максима, який на відео, і ще трьох військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації затримали і взяли в полон близько 12: 00 27 лютого в Київському районі Харкова. Вони безпосередньо брали участь у бойових діях проти ЗСУ - про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Зазначимо, що бригада спеціального призначення Головного розвідувального управління Генштабу Росії - одна з елітних і секретних частин російської армії.

Як повідомила прес-служба Харківської обласної прокуратури, стосовно Веретехіна Максима Сергійовича порушено кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та за фактом незаконного перетину державного кордону (ч.3 ст. 110, ч. 3 ст. 332-2 КК України).

Разом з ним були також затримані ще троє російських військовослужбовців:

  • Клочко Андрій Васильович, 11.02.1973 р. н., сержант військової частини 75242 з місцем дислокації в м. Луга Ленінградської області;
  • Столбов Олександр Анатолійович, 07.03.1984 р. н., рядовий військової частини 74532 з місцем дислокації в м. Луга Ленінградської області;
  • Лушко Ренат Максутович, 12.02.1989 р. н., прапорщик військової частини з місцем дислокації в м. Луга Ленінградської області.

ДО РЕЧІ, МВС України запустило сайт для пошуку загиблих і полонених російських військових, щоб їх могли знайти рідні.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російська армія несе серйозні втрати в Україні.

Також "Hyser" писав, що у мережі опублікували телефонну розмову російського полоненого.

Крім того, в Росії вже розповіли про долю Путіна: одним єдиним і рідним місцем для нього буде бункер.