Уже весь світ знає, що 24 лютого президент РФ Володимир Путін під виглядом "операції по спасінню жителів Донбасу" оголосив війну Україні, завдавши ракетних ударів по Києву, Харкову та інших українським містам. Також було атаковано військові об'єкти Збройних сил України. І ось третю добу українці захищають свою землю.

Особливий інтерес в російських оккупантів викликає акваторія Чорного моря. Там також ведуться запеклі бої, але не обійшлось без казусів.

Так, стало відомо, що у суботу, 26 лютого, корабель Чорноморського флоту РФ знищив свій же військовий літак над Чорним морем. Тип літака, правда, у повідомленні не уточнюється.

"В акваторії Чорного моря корабель ЧФ РФ "дружнім вогнем" знищив свій військовий літак", – йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ з посиланням на Військово-морські сили ЗСУ.

Українці не приховують захвату від того, що відбулось.

"Хотіла написати, що руки зі сраки, а нє, то є чудо- хлопці!", "Вони просто сповідують принцип - бий своїх щоб чужі боялись. Правда в них щось як завжди йде не по плану, і поки вони виконають тільки 1 частину цього плану", "Це нова відчайдушна тактика русні і це у них вдало виходить!)))", "Завдання по денацифікації і демілітаризації виконали відмінно, екіпаж представити до державних нагород", - пишуть українці.

При цьому російська сторона поки що не оголошувала жодної інформації з цього приводу. Офіційних заяв не було, а сайти російських відомств, зокрема Військово-морських сил чи Міністерства оборони РФ не працюють.

Зазначимо, що раніше в Чорному морі поблизу порту "Південний" російський корабель підбив молдовське судно, також російська бомба влучила в турецький корабель.

Що стосується оперативної обстановки, то прикордонники Ізмаїльського загону постійно спостерігають активність ворожих дронів.

"Безпілотні літальні апарати агресора з висоти близько 1 км розвідують узбережжя Чорного моря та ріки Дунай", — йдеться у повідомленні прикордонної служби.

Більше того, в ніч на 27 лютого россійський дрон атакував корабель Морської охорони Держприкордонслужби України "Григорій Куроп’ятніков". Згодом безпілотник був збитий на підльоті до Чорноморська, а корабель продовжив службу.

Раніше Держприкордонслужба поінформувала, що російські ВМС закрили район у північно-західній частині Чорного моря, начебто для контртерористичної операції.

Раніше "Hyser" писав про те, що російський військовий повісився, злякавшись того, як ЗСУ відбиває атаки.

Також наш портал повідомляв, що росіяни луплять по житлових багатоповерхівках у Києві.

Нагадуємо, що українські військові розбили російські танки, змусивши ворога відступити.