Російський політолог і публіцист розповів про те, чого очікувати українцям з урахуванням "визнання" республік

Російський уряд визнала незалежність самопроголошених республік "Л / ДНР". Аналізувати ситуацію і робити будь-які передбачення з приводу розвитку ситуації складно оскільки Москва не дає ніякої конкретики щодо визнаних нею кордонів. Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі "Апостроф Life" розповів, що буде далі.

За словами експерта, ключовим аспектом в передбаченні розвитку подій після визнання Кремлем "Л/ДНР" є уточнення кордонів, в яких російські політики закликали ці республіки.

З одного боку, Росія могла визнати територію, яка відокремлена лінією розмежування, а з іншого боку могла визнати позначені в "конституціях" самопроголошених республік території, тобто всю територію Донецької та Луганської областей.

На цьому моменті виникає непорозуміння щодо вимог Росії. Під час Ради Безпеки кілька його членів запропонували визнати саме всю територію колишніх Луганської та Донецької областей як незалежну державу.

Володимир Путін не дав з цього питання ніякої конкретики в коментарях, однак саме так, вважає експерт, РФ буде трактувати ситуацію в цілому, що виллється в дуже різку ескалацію конфлікту.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на Заході розповіли, як Росія вторгнеться в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, що робити в разі відключення інтернету і мобільного зв'язку при вторгненні РФ.

Також "Hyser" писав, що Зеленський зробив заяву з приводу обстрілів.