23 лютого в Україні та світі відзначають Всесвітній день взаєморозуміння і миру. Православні християни в цей день вшановують пам'ять святих Прохора і Харлампія.

Святий Прохор був ченцем Печерського монастиря, пише "ТСН". Він жив досить скромним життям на його столі був хліб і вода. Це і вся їжа, якою тамував він голод. Хліб святий випікав самостійно - він брав борошно і перетирав його в лутигу.

Святий Харлампій був єпископом з Малої Азії і християнським мучеником. У старості його жорстоко катували, але свою віру в Господа Він зберіг. Пішов з життя Святий у віці 113 років.

Наразі його вважають покровителем чиновників, врожаю і домашніх тварин. Також він вважається захисником від душевних захворювань.

Багато батьків замислюються, як назвати дитину, яка народилася 23 лютого.

Іменини в цей день відзначають Антон, Василь, Аркадій, Герман, Геннадій, Іван, Григорій, Марк, Лука, Прохор, Петро, Семен, Валентина, Анна, Галина.

У людини, яка народжена в цей день є камінь-талісман і це нефрит. Його завжди вважали одним з найкрасивіших каменів.

У Китаї нефрит вважається національним каменем. Люди вірять, що саме нефрит може показати справжню сутність людини.

Нефрит є напівдорогоцінним виробним каменем. Його назва походить від грецького слова "νεφρό", тобто – "нирка". Він і за зовнішнім виглядом нагадує цей орган.

Раніше Hyser писав про те, скільки відпочиватимемо у березні.

Також Hyser повідомляв, коли святкуватимемо Великдень і скільки вихідних очікує українців.

Нагадавши, якою буде погода на травневі свята.