Експерт дав поради щодо того, як вціліти в поїзді в разі різкої зупинки або раптової аварії

Хоч поїзд і є одним з найбезпечніших видів транспорту, в певних ситуаціях його пасажири можуть отримати пошкодження. Блогер з каналу "Техніка з Серьогою" розповів про те, що потрібно робити щоб не постраждати в подібних випадках.

В першу чергу варто розуміти, що при різного роду зіткненнях найнебезпечнішими для знаходження вагонами є перший і останній, оскільки при ударі вони практично повністю мнуться.

Говорячи про вагони купе, в них найбільш безпечним місцем є нижня полиця у напрямку руху поїзда. При раптовій зупинці або зіткненні людина на це місці просто упреться в стіну і не отримає значних пошкоджень.

За аналогією з вагонами купе, на бічних полицях ногами потрібно повертатися у напрямку руху, щоб при різкій зупинці в стіну вперлися ноги, в іншому випадку є серйозний ризик пошкодити шийні хребці.

Блогер рекомендує на ніч прибирати абсолютно все зі столу, так як падіння з верхньої полиці на стіл, заставлений склянками або столовими приборами може привести до серйозних поранень. Для того, щоб знизити ризик падіння з верхньої полиці при зупинці він рекомендує підкладати під матрац якийсь одяг, щоб сформувати на кордоні полиці невеликий горбок.

У деяких ситуаціях небезпеку можуть становити і вікна вагонів. Якщо у вікно вагона купе щось кинуть, і воно розіб'ється, то людина, що лежить головою до вікна може втратити зір.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на Заході розповіли, як Росія вторгнеться в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, що робити в разі відключення інтернету і мобільного зв'язку при вторгненні РФ.

Також "Hyser" писав, що Зеленський зробив заяву з приводу обстрілів.