У березні 2022 року соціальна допомога на кожну третю і наступну дитину в багатодітній родині буде збільшена на 400 гривень.

Хто отримає виплату і як це зробити, пише "ТСН".

Міністр соціальної політики Марина Лазебна каже, що в першому весняному місяці уряд запланував комплексні системні заходи, які спрямовані на підтримку найбільш вразливих верств населення України. Це стосується інвалідів та багатодітних сімей.

В Україні соціальна допомога на дитину була введена в квітні 2019 року. З тієї дати кожного місяця батьки отримують суму в розмірі 1700 гривень на кожну третю і наступну дитину в своїй родині. Виплачувати таку допомогу держава зобов'язується поки дитина не досягла 6-річного віку.

Гривны, фото: скриншот You Tube
Гривны, фото: скриншот You Tube

З березня місяця поточного року дана сума буде збільшена на 400 гривень і багатодітні батьки отримуватимуть вже по 2100 гривень.

На щомісячну соціальну допомогу на дитину можуть розраховувати всі багатодітні сім'ї, які отримали посвідчення. Так, наприклад, якщо в сім'ї четверо дітей і двом з них немає ще 6 років, то на кожного держава буде виплачувати по 2100 гривень.

Щоб отримати соцдопомогу батькові потрібно звернутися в територіальне відділення соціального захисту населення і написати заяву на виплату коштів.

Раніше Hyser писав про те, що аліменти доведеться платити по-новому.

Також Hyser повідомляв, що українцям почнуть видавати спецсубсидии.

Нагадаємо, що українців обрадували новими надбавками.