Різні зміни, які відбуваються з Сонцем, мають безпосередній вплив на Землю. Наприклад, спалахи або протуберанці змінюють магнітне поле Землі, тим самим впливаючи на самопочуття людей. Однак можуть бути й інші, більш несприятливі наслідки.

Як повідомляє Апостроф, на Сонці нещодавно відбулося величезне виверження. Фотографії були зроблені зондом Solar Orbiter, який запустило Європейське космічне агентство. Надалі після виверження стався сплеск радіації, який поширився на мільйони кілометрів навколо Сонця.

За повідомленням Європейського космічного агентства, дане виверження є найбільшим, яке коли-небудь спостерігалося на одному знімку з повним сонячним диском. З Землі його було неможливо побачити, оскільки вибух стався з віддаленої сторони Сонця, тільки зонд зміг зафіксувати це.

Варто відзначити, що сонячне виверження (протуберанці) - це великі структури заплутаних лінії магнітного поля, які утримують щільної концентрації сонячної плазми в підвішеному стані над поверхнею Сонця. Іноді протуберанці приймають форму вигнутих петель. Їх пов'язують також з викидами гігантських хмар сонячної плазми.

Це виверження, яке було зафіксовано Solar Orbiter, сталося 15 лютого. Даний вид зонда, який володіє камерою Full Sun Imager (FSI) від Extreme Ultraviolet Imager (EUI), був створений спеціально для перегляду повного сонячного диска.

Повідомляється, що 26 березня відбудеться зближення зонда з Сонцем, і тоді телескоп зможе зафіксувати деталізоване зображення поверхні Сонця.

Агентство також інформує, що дане виверження, яке відбулося 15 лютого, не відправило в бік Землі будь-яких небезпечних або смертоносних частинок. Це дозволить зрозуміти, як захистити планету від небезпечних наслідків сонячних вивержень.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що вчені виявили найстарішу чорну діру у Всесвіті.

Нагадуємо, що у Вінницькій області зняли аномальне природне явище.

Також портал Hyser інформував, що названо 5 знаків Зодіаку, у кого в березні виникнуть проблеми зі здоров'ям.