У мережі з'явився відеоролик на якому Збройні Сили РФ стягують війська до України

За останні кілька днів руху російської військової техніки на підступах до України відчутно змінилися. Про це повідомляє Telegram-канал Conflict Intelligence Team.

Якщо раніше різна гусенична техніка, така як танки, самохідні артилерійські установки і бронетранспортери завозилася виключно по залізничних платформах і танкових транспортера, то останнім часом вона все частіше почала рухатися своїм ходом. При цьому рухається вона буквально в парі кілометрів від кордону.

Російська техніка оснащена важким вогнеметним озброєнням, хоча воно і відноситься до інших видів військ, у зв'язку з чим експерти припускають, що це схоже на формування бойових порядків батальйонних тактичних груп. Також експерти вважають, що РФ завершило перекидання сил з інших регіонів і виходить на позиції для можливого нападу.

У мережі також з'явилася інформація про те, що російські військові, як контрактники, так і строковики, перебувають біля кордону у важких умовах, не маючи зручного місця для сну і централізованого харчування. Оскільки довго утримувати війська в таких умовах неможливо, є сенс припускати, що незабаром відбудеться наступ або часткове відведення військ.

Крім того, стало відомо, що в центральній міській лікарні міста Шебекіно, який знаходиться всього в 5 кілометрах від кордону, був обладнаний військовий госпіталь, який можна буде використовувати в разі військових дій в Харківській області. Раніше такі польові табори розгортали тільки в Криму і в Білорусі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на Заході розповіли, як Росія вторгнеться в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, що робити в разі відключення інтернету і мобільного зв'язку при вторгненні РФ.

Також "Hyser" писав, що Зеленський зробив заяву з приводу обстрілів.