Гречка вже давно стала для слов'ян "національним" продуктом. Ще б пак, ця крупа одна з найбагатших білками. У гречаних білках безліч амінокислот: лізин, триптофан, які необхідні для синтезу власних білків в організмі.

Гречка по-купецькому (гречка з фаршем) - ідеальне блюдо до обіду або на вечерю. Вам знадобиться сковорода і зовсім небагато часу. Гречана каша вийде смачною і апетитною.

Інгредієнти на 6-8 порцій: * гречана крупа - 350 г * Вода-700 мл * М'ясний фарш - 500 г * Масло вершкове - 70 г * Морква - 150 г * Цибуля ріпчаста - 100 г * Томатна паста - 2 ст. л. * часник - 4 зубчики * перець чорний мелений - 1/2 ч. л. * сіль - 1,5 ч. л.

Гречку промити і просушити на змащеній маслом сковороді.

На рослинній олії обсмажити нарізану кубиками цибулю, натерту моркву і м'ясний фарш до золотистого кольору.

Додати томатну пасту, добре перемішати.

Потім засипаємо гречку поверх м'ясного фаршу, накриваємо кришкою хвилин на 5 і даємо гречці увібрати сік підливи. Після чого заливаємо водою (приблизно 2: 1), додаємо лавровий лист, солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 15-20.

Знімаємо з вогню і залишаємо потомитися ще хвилин 10.

У готову гречку потрібно додати дрібно нарізаний часник (або видавити з Часничниці), перемішати і подавати.

Раніше "Hyser" писав, як зробити соковиті рулетики з індички і кабачка.

Також наш портал розповів про те, як приготувати сирні рулети з крабових паличок.

Нагадуємо про рецепті найніжнішої запіканки з капусти.