Сало в розсолі є неповторною закускою, яку всі їдять з апетитом, адже вона не тільки ситна, але і корисна.

За словами дієтологів, свиняче сало покращує роботу головного мозку, склад крові, очищаючи її від холестеринових бляшок, позитивно впливає на функціонування серцевого м'яза. А ще, це хороше джерело багатьох незамінних кислот, які мають імуностимулюючу дію.

Щоб приготувати дане блюдо, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Свиняча грудинка-1 кг
  • Вода-1 л
  • Сіль - 130 г
  • Чорний перець горошком - 10 шт
  • Запашний перець горошком-5 шт
  • Лавровий лист-3 шт
  • Коріандр горошком - 1/2 ч. л.
  • Часник - 10 зубчиків
  • Червоний мелений перець-2 ч. л.
  • Коріандр мелений-1 ч. л.
  • Лавровий лист-1/2 ч. л.
  • Фенхель мелений-1 ч. л.

Для приготування маринаду візьміть кухлик і налийте в нього 1 літр води. Додайте сіль, запашний і чорний перець горошком, лавровий лист, коріандр горошком, перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини на слабкому вогні.

Візьміть 1 кілограм свинячої грудки і наріжте її на невеликі шматочки, викладіть в банку або ємність, додайте зубчики часнику.

Залийте гарячим маринадом і накрийте кришкою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, після чого перемістіть в холодильник на 5 днів.

Через п'ять днів дістаньте сало з миски і промокніть його мокрим рушником.

Візьміть ще одну миску і змішайте в ній мелені червоний перець, коріандр, мелений лавровий лист і натріть цією сумішшю шматочки сала з усіх боків.

Загорніть кожен шматочок в пергамент і зберігайте в морозильнику.

Таке сало відмінно підійде в якості закуски, для приготування бутербродів і шкварок. Приємного апетиту!

Раніше Hyser писав про те, як приготувати курячі сердечка в сметані.

Також Hyser повідомляв, як приготувати справжній домашній зефір.

Нагадавши, як приготувати ідеальну свинину.