Мало хто знає, але калорійність курячих сердечок дуже низька, на 100 гр (близько 4 шт.) усього 160 ккал. Саме тому цей поживний, корисний і дієтичний продукт обов'язково сподобається представницям слабкої статі саме зараз, коли всі спохватилися щодо схуднення, адже менше ніж за два тижні наступить весна.

Як правило, з курячих сердечок готують перші і другі страви, холодні і гарячі закуски. Їх гасять під соусами, смажать з підготовленими овочами, додають спеції, приправи. Але найпопулярніший рецепт приготування — це курячі сердечка, тушковані в сметані.

Складові:

  • курячі сердечка - 1 кг;
  • цибуля ріпчаста-300 г;
  • часник - 1 зубчик;
  • сметана 20% - 300 г;
  • рослинна олія - 2 ст. л.
  • орегано сушений - 1/2 ч. л.;
  • базилік сушений - 1/2 ч. л.;
  • перець чорний мелений - 1/3 ч. л.;
  • сіль - за смаком.

Саме важливе в приготуванні даної страви - правильна підготовка основної складової, а саме курячих сердечок.

Так, правильна чистка полягає в обов’язковому обрізання зайвого жиру і судин. Крім того, курячі сердечка необхідно розрізати навпіл та ретельно вимити в холодній воді всередині від крові, а потім добре просушити паперовим рушником.

Наступний крок - ріпчасту цибулину необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками або тонкими півкільцями.

Далі сковороду необхідно нагріти на середньому вогні з 2 ст.л. олії , додати і обсмажити курячі сердечка однаковими порціями в два заходи, на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи, потім перекласти в миску. При цьому зайва рідина, що утворюватиметься в процесі обсмажування, виливається.

Потім неюбхідно додати в сковороду 1 ст. л. олії, ріпчасту цибулю і обсмажити 5-7 хвилин на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору.

Додати в сковороду подрібнений зубчик часнику і обсмажити 1 хв. на середньому вогні

Фінальний етап приготування - необхідно додати в сковороду обсмажені сердечка, чорний перець, сушені орегано і базилік, сіль за смаком і сметану, перемішати та тушкувати на середньому вогні 10 хвилин, час від часу помішуючи.

Зазначимо, що курячі сердечка в сметані найкраще подавати гарячими з картопляним пюре, макаронами, гречкою або овочами.

До слова, хоч куряче сердечко і маленький за розміром делікатес, однак і воно дуже сильно може зіпсувати смак страви. Щоб цього не сталося, необхідно знати деякі хитрощі.

По-перше, курячі сердечка не той продукт, який можна заморожувати, а потім використовувати у зручний момент. Виявляється, що заморожування сильно відображається на їх поживних властивостях.

А по-друге, рекомендується купувати виключно свіжі серця, яким не більше 24 годин, так як субпродукт швидко псується.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що кухарі розповіли, як приготувати смачну свинину.

Нагадуємо, що з'явився рецепт домашніх сочников, які нагадають вам смак дитинства.

Також портал Hyser інформував про секрети, які дозволять приготувати курячу грудку так, щоб вона залишилася соковитою і м'якою.