За останні пів року Росія на кордоні з Україною мобілізувала 150 тисяч людей, розгорнувши частини та засоби з усіх своїх військових округів, включаючи Далекий Схід, та всіх дванадцяти армій. Військові експерти зі всього світу кажуть, що це найбільше нарощування військової сили Росії за останні 30 років. Свідчити такі дії можуть лише про одне - загроза військового вторгнення Росії в Україну не вигадка Заходу. Саме тому підготовка української армії іде повним ходом.

Стало відомо, що в понеділок, 14 лютого, в рамках командно-штабних навчань Збройних Сил України "Завірюха – 2022", на авіаційному полігоні Поворськ у Волинській області відбулось відпрацювання ракетно-бомбових ударів по танкових колонах супротивника.

Про це стало відомо зі сторінки у Facebook Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Так, екіпажі винищувачів Су-27, МіГ-29 та бомбардувальників Су-24М мали завдання "знищити" колони ворожої бронетехніки і живу силу противника. При цьому використовувалися авіаційні засоби ураження різних калібрів: від некерованих авіаційних ракет до боєприпасів вагою 500 кг.

"Це досить потужні боєприпаси, призначені для знищення броньованої техніки", — зазначив начальник авіації Командування Повітряних Сил ЗСУ Сергій Голубцов.

Командувач повітряними силами ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук позитивно відзначив роботу військових льотчиків, бо поставлену задачу вони виконали і всі цілі були знищені. Правда, за його словами, роботу над помилками необхідно буде проводити, бо "у когось виходить краще, а у когось гірше".

Крім того, Микола Олещук зазначив, що "зараз кожен день на полігоні, як мінімум з трьох аеродромів, авіація відпрацьовує практичні навики знищення наземних цілей".

Зазначимо, що крім офіційного відео, у Мережі з'явилися і любительські, так як свідками пусків стали жителі с. Черськ у колишньому Маневицькому районі, яке межує з авіаційним полігоном Поворськ.

Так, активіст Організації Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ", житель цього села Тарас Назарук зробив невелику відеопідбірку пусків з території с. Черськ.

"Наприкінці даної відеопідбірки можна побачити ефектний прохід ланки важких фронтових винищувачів Су-27 зі складу 39-ї бригади тактичної авіації в небі над даним селом у бойовому порядку "правий пеленг", також знятий Тарасом Назаруком 14-го лютого".

Раніше Hyser писав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц пожартував над російським президентом Володимиром Путіним під час спільної прес-конференції, яка відбулася 15 лютого.

Також Hyser повідомляв, що у Росії розповіли, чим обернеться вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що потрібно покласти в "валізку для виживання".