Ось уже більше місяця Європа із завмиранням серця спостерігає за тим, як біля кордонів України без видимої на те причини знаходиться близько 100 тис.російських військових. Адже це може означати лише одне - початок війни з Україною в будь-який момент. При цьому Володимир Путін днями заявив канцлеру ФРН Олафу Шольцу, що Росія не хоче війни і готова до спільної роботи, а також до подальших переговорів. Як докази Путін дав гучну обіцянку.

Так, вранці 15 лютого Міноборони Росії офіційно повідомило, що Володимир Путін наказав військовим Південного і Західного військових округів, задіяних, як раніше озвучувалося, в навчаннях, повернутися в місця постійної дислокації. Більш того, військові вже стверджують, що військова техніка підрозділів Південного військового округу покинула окупований Крим по мосту через Керченську протоку і слідує в місця постійної дислокації.

"Ешелон з військовою технікою підрозділів Південного військового округу перетнув Кримський міст на шляху прямування в ППД після завершення планових навчань", - йдеться в повідомленні.

Більш того, Міністерство оборони Росії також опублікувало кадри, на яких видно, як танки, бойові машини піхоти і самохідно-артилерійські установки залишають Кримський півострів. Там також заявили, що особовий склад здійснив навантаження бронетехніки на гусеничному ходу – танків, бойових машин піхоти і самохідних артилерійських установок на залізничні платформи.

Так, в Twitter "Говорить Москва" були опубліковані кадри колони російської техніки, що пересувається по Кримському мосту.

При цьому, Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що останній звіт української розвідки, складений у середу, 16 лютого, не містить доказів того, що Росія відводить свої війська від українських кордонів.

За його словами, Україна повірить, що Росія серйозно ставиться до вирішення нинішньої кризи, тільки в тому випадку, якщо вона виведе свої війська, військову техніку і озброєння, в тому числі сили, дислоковані в Білорусі для навчань, які повинні завершитися 20 лютого.

При цьому міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба до такої заяви Кремля поставився дуже скептично, заявивши, що " лише коли він побачить відвід-повірить в деескалацію, так як з Російської Федерації постійно лунають різні заяви, але тільки в рідкісних випадках сказане відповідає дійсності".

Зазначимо, що за даними українських військових, в даний час біля України зосереджено близько 140 000 об'єднаних російських військових і проросійських сепаратистських формувань, у тому числі 125 000 наземних військ.

Раніше Hyser писав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц пожартував над російським президентом Володимиром Путіним під час спільної прес-конференції, яка відбулася 15 лютого.

Також Hyser повідомляв, що у Росії розповіли, чим обернеться вторгнення в Україну.

Нагадавши, що потрібно покласти в "валізку для виживання".