Експерти попереджають, що незабаром український цукор може зникнути з продажу

У зв'язку з тим, що витрати на вирощування цукрових буряків в поточному році зростуть на 44%, кількість посівних площ може скоротитися, що, в свою чергу, може вилитися в дефіцит українського цукру на прилавках українських же магазинiв. Таку заяву зробили експерти з Українського клубу аграрного бізнесу.

За словами експертів, за останні 5 років посівні площі цукрових буряків скоротилися на 29% і в минулому році становили близько 224 тисяч гектарів. Якщо ж порівнювати цю площу з показниками початку нульових, то відбулося практично чотириразове скорочення.

У зв'язку з цим в 2021 році Україна вперше імпортувала сировину цукрової тростини, причому просто для того, щоб забезпечити цукром власне населення.

Не в останню чергу по українському виробництву цукру б'є і зростання вартості ресурсів, таких як добрива, орендна плата за землю, засоби захисту рослин від шкідників і паливо.

З усього цього експерти роблять висновок, що виробляти цукор стане на 44% дорожче в порівнянні з минулим періодом, у зв'язку з чим фермери, які раніше займалися вирощуванням буряків переорієнтують свої господарства під кукурудзу, соняшник та інші культури, що користуються попитом на світовому ринку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли рецепт майонезу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, які консервовані овочі можуть призводити до серйозних захворювань.

Також "Hyser" писав, що експерти розповіли, які продукти продовжують життя на 10 років.