Ситуація навколо України загострюється день за днем. Так, вже десятки країн попросили своїх громадян покинути Україну через зростаючу загрозу ескалації напруженості на російсько-українському кордоні. Тільки за останню добу з відповідними закликами виступила влада 18 держав. Разом з тим, сусідні з Україною держави розуміють, що їх теж чекають нелегкі часи.

Так, наприклад, глава МВС Польщі Маріуш Камінський впевнений, що через можливий конфлікт між Україною і Росією мільйони біженців можуть шукати притулок у Польщі, тому його країна готується до різних сценаріїв і всі органи місцевого самоврядування отримали відповідні листи з роз'ясненнями.

"Очевидно, що через ситуацію в Україні ми готуємося до різних сценаріїв. Один з них – це дії воєвод, пов'язані з можливим напливом біженців з України" – заявив Камінський.

Про те, що воєводи зв'язуються з представниками місцевої влади щодо місць розміщення для можливих біженців з України повідомив і мер Цеханова, який за сумісництвом є секретарем Асоціації міст Польщі, Кшиштоф Косинський.

"Нас попросили вказати перелік місць для розміщення біженців, кількість осіб, які ми можемо прийняти, витрати, пов'язані з цим, час пристосування будівель з рекомендацією до 48 годин", – повідомив Косинський.

Йдеться про всі готелі, центри відпочинку та навчання, школи-інтернати, гуртожитки, хостели, а також розважальні, ярмаркові та спортивні зали.

Цікавим є той факт, що посольство США в Києві закликало всіх американців негайно покинути Україну, відправившись до сусідньої Польщі. У комюніке для громадян було зазначено, що Варшава просигналізувала уряду США, що громадяни США тепер можуть в'їжджати до Польщі через сухопутний кордон з Україною.

ДО РЕЧІ, Міністерство внутрішніх справ Латвії теж підготувало план на випадок прибуття великої кількості людей з України.

Раніше "Hyser" писав про те, що була названа дата можливого вторгнення Росії в Україну.

Також наш портал повідомляв, що експерт розповів про вторгнення Путіна і можливі наслідки.

Нагадуємо, що глава Кремля Володимир Путін вже запропонував екс-президенту України Петру Порошенку притулок у Москві на час війни.