Володимир Зеленський ще під час передвиборної гонки обіцяв українцям створити "державу в смартфоні". Багато хто спочатку оцінили дану ідею як фарс, адже вважали, що неможливо всі державні послуги перемістити в смартфон.

Однак поступово українці усвідомили всі принади і зручності від додатка «Дія»: там з'явилися різні електронні варіанти документів, там можна було оплатити штрафи автомобілістам, зараз можна навіть перевірити свою кредитну історію. І це, не кажучи вже про оформлення «ковідної» тисячі гривень за вакцинацію від держави, яку можливо згенерувати за допомогою додатку і підв'язати до карти в мобільному банкінгу.

Тепер же українці зможуть згенерувати в "Дії" довідки про страховий і трудовий стаж. Детальніше про це інформує сайт lb.ua, посилаючись на Telegram-канал "Дії".

Видання інформує, що всього за три дні роботи даної послуги в додатку «Дія», українцями було згенеровано 75 тисяч таких довідок. У той же час, згідно з даними джерела, щорічно видавалися 3 млн примірників паперових довідок.

Повідомляється, що для оформлення довідки за формою ОК-5 і ОК-7, необхідно авторизуватися в додатку, натиснути на вкладку «Послуги», перейти в розділ «Довідки» і натиснути «Замовити» на певному виді документа. Через кілька секунд довідка з'явиться в додатку, її можна буде завантажити на смартфон і завжди мати при собі.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, коли слід чекати перерахунку пенсійних виплат у 2022 році.

Нагадуємо, що українська влада попередила про зміну терміну дії "ковідної" тисячі гривень.

Також портал Hyser інформував, що українцям розповіли, кому можна оформити спеціальні субсидії, і що для цього необхідно зробити.

Тим часом, у Мінсоцполітики дозволили українцям виходити на пенсію незалежно від віку.