У вас залишилося картопляне пюре і ви не хочете його їсти? Тоді, маючи трохи вільного часу, ви можете приготувати з нього смачні картопляно-сирні коржі, а гаряченьке, як відомо, завжди швидко "розлітається" зі столу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТакі коржі до чаю або кави - прекрасне доповнення, з сиром і овочами, вважає автор відео.
Для їх приготування нам буде потрібно:
- картопля 500 гр;
- яйця 2 шт;
- масло вершкове 30 гр;
- сир 100 гр;
- сіль 1 ч. л.;
- сода 0,5 ч. л.;
- куркума 0,5 ч. л.;
- зелень: кріп, цибуля зелена, петрушка 50 гр;
- Борошно пшеничне 600-700 гр.
Сьогодні ми будемо готувати і пюре теж.
Залийте сиру картоплю водою і поставте на вогонь. Солити її не потрібно.
Коли вона буде готова, остудіть і потовчіть. Додайте зелень.
Потім додаємо сіль, соду, куркуму, яйця і сир.
Все перемішуємо і додаємо просіяне борошно. Знову перемішуємо до однорідної маси.
Коли тісто буде готове, даємо йому полежати 15-20 хвилин.
Нарізаємо тісто на невеликі шматочки. Розкачуємо кожен з них потрібного діаметру і відправляємо на сковороду.
З кожного боку обсмажуємо корж протягом 3-4 хвилин. Коли корж буде готовий, обов'язково змащуємо його вершковим маслом тому що смажили ми їх на сухій сковороді.
З отриманого тесту вийшло 8 коржів діаметром 28 сантиметрів.
Приємного апетиту!
Раніше Hyser писав про те, як приготувати смачний глінтвейн за старовинним рецептом.
Також Hyser повідомляв, як приготувати найніжніші сирники за бабусиним рецептом.
Нагадавши рецепт апетитних ледачих вареників з сиром.