На Олімпіаді-2022 в Пекіні 8 лютого об 11:45 стартував спринт лижників, але яким же було розчарування шанувальників, що в ньому не брав участь Олександр Большунов. Як виявилося, олімпійський чемпіон Пекіна в скіатлоні вирішив поберегти сили.

Так, Олександр Большунов відмовився від участі в спринтерській гонці Олімпіади-2022. Старший тренер збірної Россі Юрій Бородавко пояснив це тим, що олімпійському чемпіону важко дався скіатлон, який проходив на великій висоті.

При цьому Олена Вяльбе, президент Федерації лижних гонок Росії, підтримала усвідомлений вибір спортсмена, залишивши свої коментарі в Твіттері. Вяльбе назвала вітчизняного спортсмена максималістом, який любить перемагати, давши зрозуміти, що його головні тріумфи ще попереду. І правда, у неділю 6 лютого Большунов приніс збірній Росії першу нагороду вищої проби на Олімпіаді-2022.

"Саша молодець, професійно все, - зазначила вона, додавши, що ніхто його в спринті не замінить. - Нічого, виступлять троє, будуть боротися".

Разом з тим в інтерв'ю російським журналістам вона уточнила, що зняття спортсмена зі змагань не пов'язане з будь-якою травмою.

"Краще один раз виступити супер, ніж кілька разів так собі", – заявила чиновниця.

А ось звичайні росіяни поставили запитання Президенту Федерації лижних гонок Росії Олені Валеріївні Вяльбе: " Це збірна Росії (ОКР – якщо бути точним) або Олександра Большунова? Ніхто не сперечається, що він-великий лижник. Але зі спринтом (вільний стиль) вийшло негарно".

Шанувальники цього виду спорту говорять про те, що спочатку, перед Олімпіадою, Большунов збирався бігти всю програму: від скіатлону до марафону, включаючи і особистий спринт. А вийшла ситуація, що через бажання олімпійського чемпіона Росія втратила квоту в чоловічому спринті в останній момент.

Так, раніше в список учасників від Росії в даному виді програми, крім Большунова, були включені Олександр Терентьєв, Артем Мальцев і Сергій Устюгов.

Відзначимо, що переміг у спринті вільним стилем норвежець Йоханнес Клебо. Після гонки він сказав, що росіянин Олександр Большунов прийняв правильне тактичне рішення, так як всі очікують, що як в гонці з роздільним стартом, так і в командному спринті він буде фаворитом.

"Гонка буде дуже важкою, Ійво [Нісканен] і Большунов будуть фаворитами в п'ятницю", - сказав норвежець.

Раніше "Hyser" писав про те, що російський спортсмен розламав п'єдестал на Олімпійських іграх у Пекіні.

Також наш портал розповів про те, що український спортсмен феєрично відповів на запитання росЗМІ.

Нагадуємо, що у Харкові оскандалилися подарунками для параолімпійців.