Жителям України повідомили дуже важливу новину, яка стосується нововведень у додатку «Дія». Стало відомо, що в українському додатку з'явитися один з найпопулярніших документів.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Оглядач»

Потрібно повідомити про те, що для жителів України і всіх користувачів програми "Дія", буде зроблено важливе оновлення. Тепер в "Дії" буде доступний один з найпопулярніших документів серед українців. Зараз йдеться про довідку про несудимість. Відомо, що раніше її можна було отримувати в сервісах МВС або через посередників.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив про те, що це нововведення презентують 8 лютого на Diia Summit.

Вся ця інформація говорить про те, що довідка про несудимість може бути доступною в додатку «Дія» вже сьогодні. Цю довідку дуже легко зробити в самому додатку всього в кілька натискань кнопки.

Мобільний додаток" Дія", фото: youtube.com
Мобільний додаток" Дія", фото: youtube.com

Є цікава статистика, яка говорить про те, що довідку про несудимість робить близько мільйона українців щорічно. Цей документ дає гарантії про те, що людина не була сидимою і не притягувалася до кримінальної відповідальності.

Це дуже важливий документ, так як його можуть вимагати при влаштуванні на роботу, у військкоматі, при оформленні громадянства, отриманні або продовженні посвідки на проживання, отриманні або відновленні деяких особистих документів.

Також потрібно нагадати про те, то в додатку "Дія" з'явилося оновлення, в якому вже доступний електронний підпис.

За допомогою даного електронного підпису можна завірити будь-який PDF-документ, наприклад, заяву на порталі "Дія", довіреність, офіційний лист і навіть договір на оренду житла.

Нагадаємо, що українців попередили про те, що вже в цей тиждень буде сильний сплеск коронавірусу.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українським підліткам розповіли, як отримати ковидну 1000.