Громадяни України, які проживають на лінії розмежування, можуть отримати спеціальну субсидію на електрообігрів. Розмір цієї спецсубсидії становить 1500-1700 гривень.

Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна, повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал "Дім".

Міністр зазначила, що такий механізм вже давно застосовується в Донецька область, але в Луганська області він використовується менш активно.

Лабезна також заявила, що в українців, які проживають на лінії розмежування, не мають газового опалення або електричного опалення, так як відповідна інфраструктура була зруйнована.

За словами міністра, було вирішено зробити виняток, щоб українці, які проживають у всіх населених пунктів, що знаходяться на лінії розмежування, отримали право на спеціальну субсидію за тарифами, які встановлені для електроопалення. Лабезна додала, що, якщо у громадян немає електричного опалення, то вони використовують електрообігрівачі для обігріву житла.

На сьогоднішній день в Україні сім'ї, у яких плата за комуналку перевищує певний для них розмір обов'язкового платежу, можуть отримати субсидії.

Стало відомо, що Міністерство соціальної політики профінансувало виплати допомоги, компенсацій, грошового забезпечення та оплати послуг окремим категоріям населення. Грошові кошти виділені за лютий 2022 року.

Відповідно до закону Про державний бюджет України, видатки на пільги та житлові субсидії українцям на оплату житлово-комунальних послуг передбачені на рівні 38,4 млрд.гривень. Ця сума менша за ту, яка була виділена минулого року на ці ж цілі.

Міністерством соціальної політики розроблено проект постанови, спрямований на розвиток самозайнятості людей з інвалідністю, що дозволить забезпечити стабільне джерело доходу і гідний рівень життя. В Україні мають намір розширити проект» Рука допомоги", який вже успішно реалізується в трьох областях нашої країни – Львівській, Харківській та Полтавській.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українців попередили про зміни в оформленні субсидій.

Наш портал писав, що влада розповіла, як оформити субсидію на опалення.

Нагадаємо, що деяким українцям збільшили розмір субсидій.