Всіх українських громадян попередили про те, що на території України можуть ввести чергові податоки. Однак цього разу ці податки можуть по-справжньому ввести в ступор жителів України, так як вони стосуються підробітків.

Відповідний пост оприлюднили на порталі «Оглядач»

Потрібно повідомити дуже неприємну інформацію для жителів України. Стало відомо, що на території нашої держави можуть оподаткувати 14 видів професій.

Важливо помітити, що такі професії часто вважатися підробітками, а не основним джерелом доходу. Українська влада вирішила дістатись і до таксистів, нянь, астрологів і так далі.

Відомо, що дані зміни вже внесені до проекту податкової реформи, проте офіційних документів ще не оприлюднено.

Таксист
Таксист

Є повідомлення ЗМІ, в яких йдеться про те, що ставка податку на подібні доходи складе 5,5%. Щоб сплатити цей податок, українським громадянам потрібно буде зареєструватися в податковій і використовувати касовий апарат. Однак потрібно розуміти, що податкова ставка може бути куди вище, ніж 5.5%. Якщо загальна сума доходу від підробітку перевищить 153 мінімальні зарплати на рік, то розмір податку становитиме 18%, а не 5.5%.

Якщо підрахувати мінімальну зарплату, яка на даний момент становить 6.5 тисяч гривень, то українці будуть платити податок у розмірі 18% тільки в тому випадку, якщо вони будуть заробляти на підробітках від 80 тисяч гривень на місяць.

Парикмахер
Парикмахер

Дуже важливо заявити, що податком хочуть обкласти таких 14 професій, як: таксі; здача житла в оренду; робота дресирувальником собак; тамадою на весіллях; фотографом; художником; нянею; домашньою обслугою; перукарем (на дому); ремонтні роботи в квартирах і будинках; манікюр і педикюр (на дому); надання послуг психоаналітиків, психотерапевтів; астрологічна і спіритична діяльність.

Нагадаємо, що українців попередили про податковий рейд.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили про те, що вони можуть отримати по 100 тис гривень від держави.