Щоб переоформити житлову субсидію за новими правилами, необхідно знати які документи потрібні для цього і куди їх необхідно подавати.

На сайті Чернігівській ОДА з'явилося роз'яснення Міністерства соціальної політики.

Всім громадянам, які мають намір оформити субсидію, необхідно подавати заяву певної форми і декларацію про доходи.

Щоб отримати спеціальні бланки і надати документи, українцям не обов'язково особисто приходити в управління соціального захисту. Їх можна отримати безкоштовно як в органах надання субсидій, так і роздрукувавши на сайті Міністерства соціальної політики.

Громадяни повинні будуть заповнити форму і відправити поштою на адресу місцевого управління соцзахисту населення. Адреси управлінь можна подивитися на сайтах регіональних органів виконавчої влади, а також порталі Мінсоцполітики.

Також документи можна подати уповноваженій особі виконкому місцевої ради Територіального товариства та до Центру надання адміністративних послуг територіального товариства. Ці структури протягом трьох днів повинні будуть передати документи структурному підрозділу із соцзахисту населення.

Зазначається, що бланки можна заповнити в електронному вигляді та надіслати електронною поштою.

Нагадаємо, що на субсидію можуть не розраховувати громадяни, які мають у своєму розпорядженні автомобіль молодше п'яти років або двох авто молодше 15 років.

А ось наявність декількох машин старше 15 років ні на що не впливає.

Також не забирають право на отримання житлової субсидії саморобні транспортні засоби або мотоцикли вартістю менше чотирьох мінімальних зарплат. Всім цим засобам має бути не менше п'ять років.

Раніше Hyser писав про те, що влада розповіла, як оформити субсидію на опалення.

Також Hyser повідомляв, що українці отримають по 100 тисяч гривень від держави.

Нагадаємо, що деяким українцям збільшили розмір субсидій.