Жителям України повідомили дуже важливу новину, в якій йдеться про те, що "1000 грн за вакцинацію" почали видавати і підліткам. Це говорить про те, що молоді люди також можуть отримувати соціальну допомогу за вакцинацію.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Оглядач»

Є відомості про те, що 1000 гривень за вакцинацію почали виплачувати і молодим українським громадянам. Українці, яким від 14 років, можуть розраховувати на 1000 гривень при повному курсі вакцинації від коронавірусу. Ця постанова набрала чинності від 2 лютого 2022 року.

"Щоб отримати гроші за вакцинацію, потрібно: відкрити карту є підтримка в одному з банків-партнерів. Потім подати заявку в додатку дія, натиснути послуги - > є підтримка - > отримати допомогу", - йдеться в повідомленні Мінцифри.

Заява
Заява

Крім цього, в "Дії" повідомили про те, що підлітки можуть витратити свою 1000 гривень на кіно, квитки на потяги або літаки по Україні, театри, концерти, музеї, виставки, книги, курси для освіти, канцтовари, журнали або газети.

Дуже важливо нагадати, що в список «Дії» було додано функції для того, щоб українські пенсіонери могли витрачати свою "ковідну 1000" на ліки. Це доступно для українців, яким більше 60 років.

Заява
Заява

Також потрібно акцентувати увагу на тому, що немає ніяких спеціальних точок, де можна розплачуватися цими грошима. Це говорить про те, що система автоматично визначає все на основі спеціальних MCC-кодів.

Крім цього, "ковідну 1000 " можна оформити на карту в 10 банках України.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, які області України потрапили в червону зону.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі повідомили, як отримати 1000 гривень за вакцину для підлітків.

Також портал "Hyser" писав, що українцям назвали регіони, в яких будуть вводити локдаун.