З 1 березня Уряд має намір підвищити пенсійні та соціальні виплати. У Мінсоцполітики вже повідомили про підготовку відповідного законопроекту.

Документом пропонується встановити індексацію в 14% розміру щомісячних компенсаційних виплат до пенсії літніх людей, пишуть "Факти". Після того, як будуть проіндексовані пенсії, пенсіонери у віці від 75 до 80 років отримають доплату рівну 456 гривням, а ті, кому виповнилося 80 і старше - 570 гривень.

Також пропонується провести 14%-ну індексацію страхових пенсій, які були призначені до 2019 року. Після перерахунку середній розмір підвищення складе близько 500 гривень. Також провести індексацію пенсій військовим, після якої середня сума підвищення складе близько 700 гривень. У списку тих, кому пропонується проіндексувати пенсію, знаходяться пенсіонери, які отримують виплати по інвалідності в результаті аварії на ЧАЕС - середній розмір підвищення становитиме 400 гривень.

Тим пенсіонерам, що пенсії не будуть проіндексовані, пропонується доплачувати по 135 гривень щомісяця.

Інвалід I групи, які мають повний страховий стаж, отримуватимуть мінімальну пенсію рівну 2300 гривень - їм доплатять по 100 гривень.

Непрацюючі пенсіонери і у яких немає потрібного стажу, отримуватимуть мінімум 2100 гривень - виплати збільшать на 166 гривень.

Також Уряд має намір підвищити розмір держдопомоги з 1700 гривень до 2100 на допомогу для кожної дитини в багатодітній родині. Для людей з інвалідністю та тих, хто не має права на пенсію, це підвищення становитиме 166 гривень (з 1934 гривень до 2100 гривень).

Раніше Hyser писав про те, що українцям "осучаснять" пенсії.

Також Hyser повідомляв, що в Україні захотіли здивувати пенсіонерів.

Нагадаємо, що більше половини українців не отримають пенсії у 60 років.