Про Олександра Большунова в Росії кажуть, що він глибоко переживає невдачі і щиро радіє перемогам, так як має емоційно вибуховий характер. У 2022-му він їхав до Пекіна виключно за золотом і, всупереч багатьом перешкодам, йому таки вдалося здобути перемогу в лижних гонках. Однак не все так було просто.

Нинішній сезон для російського лижника Олександра Большунова складався важко-безліч травм і проблем зі здоров'ям довго не дозволяли йому набрати необхідну форму. І коли він у чесному поєдинку заробив золоту медаль на Олімпійських іграх, то звичайно ж радості не було меж. Ось тільки організатори цього не оцінили.

Так, стало відомо, що з новоявленим олімпійським чемпіоном з Росії стався курйоз під час церемонії нагородження переможців та призерів у скіатлоні на Зимових Олімпійських іграх у Пекіні.

Так, лижник Олександр Большунов, піднімаючись на верхній щабель п'єдесталу, на емоціях підстрибнув, а коли приземлився, то від подіуму відвалилася передня частина із зображенням олімпійських кілець. На відео, яке тут же з'явилося в мережі, видно, що зпортсмен спробував підняти плашку, але безуспішно.

По правді, чогось подібного варто було очікувати, так як відразу після завершення гонки Большунов цілував лижі і видав дуже емоційний спіч, зізнавшись, що за кілька днів до тріумфу навіть плакав. Ще б пак, чотири роки тому в Пхенчхані 21-річний лижник з Брянщини несподівано для багатьох завоював відразу чотири олімпійські медалі - три срібла і бронзу, тому його метою в Пекіні було тільки золото.

Відзначимо, що в активі Большунова також по дві перемоги в загальному заліку Кубка світу і найвідомішій лижній багатоденці "Тур де скі". А ще він власник восьми нагород з чемпіонатів світу, серед яких тільки одна вищої проби — якраз в скіатлоні на першості в 2021 році.

До речі, в Пекіні перемога Большунова теж почалася з курйозу, так як на початку дистанції він впав.

"Без падіння не станеш олімпійським чемпіоном, так що можна сказати, що це заплановане падіння", - вже по закінченню гонки, жартуючи, розповість спортсмен.

Ось тільки після "запланованого падіння" Большунов рвонув вперед, втік у відрив і фінішував з більш ніж хвилинною перевагою над найближчим конкурентом.

До речі, десь за кілометр до фінішу, коли стало зрозуміло, що наздогнати росіянина ніхто не зможе, він розкріпачився, махав, кланявся глядачам, святкував і закінчив гонку в руках з прапором з емблемою олімпійського комітету Росії.

Раніше Hyser писав, що у Держдумі істерика через знамениту пісню про Путіна, яка звучала на Євро-2022.

Також наш портал повідомляв, що Путін заснув на церемонії відкриття Олімпіади під час виходу спортсменів з України.

Нагадавши, Собчак на українському ТБ висловилася про Крим.