Українським громадянам повідомили про те, що ціни на стратегічні продукти продовжують впевнено зростати. На превеликий жаль, ціни на соняшникову олію, гречку та інші необхідні продукти харчування продовжують встановлювати рекордні ціни.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «from.ua»

Потрібно повідомити, що вже за перший місяць 2022 року українські громадяни відчули значне зростання цін на популярні продукти.

Завідуюча відділом ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Інна Сало виданню КП в Україні попередила про те, що ціни на продукти зростуть ще на 20% в середньому.

Є дуже цікава статистика, яка говорить про те, що є «черговість» зростання ціна на всі продукти. Зараз потрібно навести приклад, наприклад, найпершим продуктом, який виросте в найближче майбутнє буде соняшникова олія.

Соняшникова олія. Фото: скріншот YouTube-відео
Соняшникова олія. Фото: скріншот YouTube-відео

Чергове подорожчання соняшникової олії аргументують тим, що є різке падіння обсягів світового виробництва олійних культур, що призвело до подорожчання олії в Україні на 85%. Саме так повідомляє Інна Сало.

"На початку січня воно коштувало в середньому 61,43 гривні за літр. Через півроку воно може подорожчати на 20% − до 75 гривень/літр", - заявила завідуюча відділом ціноутворення та аграрного ринку.

Крім цього, фахівець вважає, що гречка стоятиме близько 65 гривень за кілограм, такі крупи як пшоняна і ячна також зростуть в ціні як мінімум на 10%.

Крупа,фото:скриншот You Tube
Крупа,фото:скриншот You Tube

Вчені провели розрахунок і сміливо заявили, що в січні 2022 року український борщ обійдеться в 2 рази дорожче, а ціни на овочі можуть ще вище злетіти вже до весни.

Також потрібно нагадати і про те, що ціни на продукти залежать від вартості електроенергії та газу. Через це подорожчав хліб на 18% і це ще далеко не приділ.

Нагадаємо, що українцям повідомили про стрімке зростання цін на цукор.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили про чергове зростання цін на продукти.