В Україні мають намір розширити проект "Рука допомоги", який вже успішно реалізується в трьох областях нашої країни – Львівській, Харківській та Полтавській. Міністерство соціальної політики розробило відповідний проект постанови, який спрямований на розвиток самозайнятості людей з інвалідністю.

Про це повідомляє Главком.

У відомстві зазначили, що реалізація цього документа дозволить людям з інвалідністю розпочати свою власну справу, а також мати стабільне джерело доходу.

В рамках цієї програми учасникам проекту запропонують безвідсоткову поворотну фінансову допомогу для відкриття власної справи. Сума фінансової допомоги складе до 100 тис.грн. терміном три роки.

У відомстві додали, що повернення цієї допомоги буде враховуватися сплаченими протягом трирічного періоду податків і соціального внеску. Ця фінансова допомога може не повертатися, якщо учасник, який розпочав власну справу, протягом року працевлаштує на роботу двох непрацюючих людей з інвалідністю.

Фінансова допомога надаватиметься на купівлю необхідного обладнання для підприємницької діяльності, створення спеціальних робочих місць для осіб з інвалідністю.

У відомстві зазначили, що Київська, Луганська, Херсонська, Черкаська та Чернівецька області були обрані як регіони, де розпочнеться впровадження цієї програми з 1 квітня 2022 по 1 квітня 2024 року.

Варто відзначити, що з 1 січня поточного року безробітні незаможні громадяни України можуть отримати безвідсотковий кредит, щоб відкрити свій власний бізнес.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, повноцінне працевлаштування людей з інвалідністю на гідно оплачувані робочі місця є одним з пріоритетних завдань міністерства і держави.

Міністр додала, що реалізація даного проекту є не тільки опікою громадян цієї категорії, а й дозволить створити нові можливості для самостійного виходу з бідності.

Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні з 1 березня поточного року проведуть перерахунок всіх пенсійних виплат, які були призначені громадянам до 2019 року.

Наш портал писав, що деяких українців очікують щедрі надбавки до пенсійних виплат у лютому.

Нагадаємо, що українцям збільшили розмір субсидій.