Жителям України повідомили про те, що всі необхідні продукти харчування продовжують дорожчати. Громадянам України вирішили назвати ціни, які дивують найбільше.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Оглядач»

Потрібно повідомити, що буквально за кілька останніх днів січня на території України подорожчала більшість соціальних товарів. Найбільше зросла ціна на дизельне паливо і бензин А-95 – близько 4% і 3.5%.

Міністерства економіки повідомляє, що ціна на яловичину становить близько 210 гривень за кілограм, імпортні антибіотики зросли в ціні на 2%, а вітчизняні на 2.6%, капуста – на 3%, морква – на 3.5%, цибуля, курка і вершкове масло також виросли в ціні.

Овочі та фрукти.  Фото: скріншот YouTube-відео
Овочі та фрукти. Фото: скріншот YouTube-відео

Важливо помітити, що на тлі цього всього зростання подешевшали яйця на 2 гривні, а свинина на 77 копійок за кілограм.

Багато українців бачать, як значно і стрімко дорожчають всі необхідні продукти. За результатами опитування Національного банку України, підприємства мають намір і далі підвищувати ціни на свою продукцію.

"На рівень очікувань підприємств усіх секторів економіки, залучених до опитування, впливали як традиційне для початку року ослаблення ділової активності, так і ряд додаткових факторів. Серед них - погіршення епідемічної ситуації, підвищення цін на енергоносії у світі, а також зростання ймовірності військового конфлікту", – зазначили в НБУ.

Продукти. Фото: скріншот YouTubе
Продукти. Фото: скріншот YouTubе

Також є відомості про те, що на території нашої держави сильно посилили контроль за цінами на ліки, продукти та іншими необхідними товарами. Спеціальна державна служба буде проводити перевірки щодня, і давати звіт до Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, що українцям повідомили, що гречка стоятиме дорожче 70 гривень.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли рецепт зі смачними сосисками.

Також портал "Hyser" писав, що українцям повідомили рецепт найніжнішого сала.