За прогнозом синоптиків, на початку лютого в Україні очікується похолодання без істотних опадів.

Сьогодні, 1 лютого, у західних, північних та центральних регіонах очікується -4...-6 градусів Цельсія, повідомляє "Укргідрометцентр". У денний час очікується від -2 до +1 градуса. Буде дути сильний вітер і йти невеликий сніг.

У східних областях, на північному сході та на півдні країни вночі очікується -2...-5 градусів Цельсія. У денний час від -1 до +3. У південних областях + 4...+6. Опади очікуються тільки в Одесі.

У столиці країни опадів не передбачається. Денна температура складе від -1 до -3 градусів Цельсія.

В середу, 2 лютого, на заході країни, в центрі, на півдні і в більшості областей на сході очікується досить сильний мокрий сніг і сніг з дощем.

У нічний час температура опуститься до -4...-9 градусів Цельсія. У більшій частині областей в денний час буде -1 до + 1 градуса. На Сході та півдні місцями прогріється до +2... +4 градусів.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко каже, що в лютому температура буде в межах норми, а опадів в частині регіонів менше звичайного.

"Якщо температура в лютому прогнозується в межах норми, то і зима в цьому місяці не закінчиться. Розрахунки показують: Лютий буде зимовим місяцем. Поки ми не бачимо, що середньодобова температура в лютому стійко перейде через нуль градусів у бік підвищення", - розповів синоптик.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики розповіли, яким буде літо 2022 року.

Також Hyser повідомляв, що українців готують до передчасного приходу літа.

Нагадаємо, що українців готують до нелюдської спеки.