Жителям України повідомили інформацію про те, що на території нашої держави планують ввести обов'язкову перевірку на стан алкогольного сп'яніння для учасників аварія.

Відповідну публікацію оприлюднили в Telegram-каналі «Інсайдер UA»

"Згідно із законопроектом, пропонується в обов'язковому порядку прямо на місці ДТП (якщо в ньому є травмовані або загиблі) проводити перевірку на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів. Мета змін - забезпечення неухильного і своєчасного проведення огляду водіїв і зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму в Україні", - підписали публікацію в месенджері.

Численні користувачі соціальної мережі, не змогли пропустити повз вуха таку новину. Люди не змусили себе довго чекати і почали писати свої думки щодо нового законопроекту.

Пост в Telegram
Пост в Telegram

Крім цього, знайшлися користувачі, які повідомили, що такі закони вже давно працюють на території Російської Федерації.

"З розряду "коли вб'ють, тоді і дзвоніть". Толку від цього після скоєного дтп?", "Це вже давно Є, при дтп в обов'язковому порядку перевіряють поліс і стан сп'яніння", "та Ви хоч одного чиновника для початку посадите", "в РФ років 20 як в обов'язковому порядку відправляють здавати аналізи якщо травми або смерть", "у Росії ця норма вже дуууже давно діє. Більш того, якщо людина відмовляється від огляду на алкоголь, то відповідальність за це, по суті, прирівнюється до водіння в стані алкогольного сп'яніння. Стаття 12.26 КоАП РФ, відмова від медичного огляду карається штрафом у розмірі 30 000 рублів і позбавленням водійських прав на термін 1,5-2 роки", "Давно пора, а якщо в відмову йдуть і є загиблі то розстріл на місці. Так було б взагалі ідеально", - пишуть відгуки українські користувачі соцмережі.

Коментарі
Коментарі

Коментарі
Коментарі

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що у порушників ПДР почали відбирати автомобілі.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, які номерні знаки не може розпізнати патруль.